Ik leef mijn droom uit

124598cb-c98a-4821-90c8-9e941cb4e1b8-original

 

Het einde van het jaar nadert; het moment waarop ik als veel anderen terug kijk en vooruit blik. Het is een uitgelezen periode waarin je of vol hoop en vertrouwen bent, of geneigd bent tot somberheid. Ik bemerk bij mijzelf met name het laatste. Als ik terug kijk op afgelopen jaar was dat toch weer vol mooie, bijzondere en verrassende uitdagingen. Niet dat deze vanzelf op mijn weg kwamen; veel heb ik zelf gecreëerd. Want zo leef ik mijn leven en mijn carrière: zoek altijd nieuwe ervaringen en leer!

Als ervaringsdeskundige blijf je leren en jezelf ontwikkelen. Dat houdt niet op; er is geen einddoel. Dat is ook de unieke factor van deze functie en ik zou niet anders willen. Toch heb ook ik wel degelijk een doel en die is tweeledig. Ik wil mijn capaciteiten optimaal inzetten, dat wil zeggen mijn kennis en ervaring. En ik wil dat met een redelijke financiële beloning doen.

Waarom vind ik dat zo belangrijk dan? Het is een symbolische ‘kers op de taart’. Elk mens wil zijn of haar bestemming bereiken in dit leven. Voor mij betekent een betaalde baan mijn bestemming. Het ultieme antwoord op mijn verleden, namelijk dat mijn geschiedenis mijn toekomst niet meer bepaalt. Dat laatste stukje loslaten, overwinnen en trots hervinden.

Er was een fase in mijn leven dat ik aan de afgrond stond en ik een keuze moest maken voor het leven. God was mijn getuige en drager en dankzij Hem vond ik weer kracht en geloof in herstel. Toen kwamen er mensen op mijn pad die weer in mij geloofden en ik ontdekte dat ik niet NIETS was, maar een waardevol mens met een ontembare wil om te leven en het leven dienstbaar te zijn. Het is deze fase die nooit uit mijn herinnering zal verdwijnen, want deze stuwt mijn kracht, iedere dag.

Vorig jaar om deze tijd stond ik op hetzelfde punt. Hopeloos, maar toch vol verwachting. Ik kan niet opgeven, dat is verleden tijd. Maar ook toen dacht ik: dit jaar gaat het mij wel lukken, dit jaar ga ik mijn doel bereiken. Nu ga ik bijna 2016 in, met dezelfde gevoelens, twijfels, onzekerheid.

Het is goed om terug te kijken. Waar kwam ik ook alweer vandaan? Het is een wonder te beseffen dat ik sta waar ik nu sta. De rest zal komen en ik zal het leven blijven uitdagen. Ik leef mijn droom uit.

 

Advertenties